Točeni med akacijev 680g

Kratek opis:

Med svetle barve, blagega in prijetnega okusa, zato ga priporočamo tudi otrokom.

12.69  (DDV vključen)

Neto količina: 680 g.

Proizvajalec: MEDO-FLOR d.o.o., Vodovodna 1. odvojak 7,
10253 Donji Dragonožec, Hrvaška, EU.

Poreklo: Mešanica medu iz EU in medu, ki ni iz EU.

Opozorilo: Med kristalizira. Ponovno ga utekočinimo s segrevanjem do 40 °C.

Skladiščenje: Hraniti pri sobni temperaturi.

Povprečena hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1380 kJ/ 325 kcal, maščobe 0 g od tega nasičene maščobe 0 g, ogljikovi hidrati 81 g od tega sladkorji 81 g, beljakovine 0,3 g, sol 0,02 g.

Ali ste vedeli?

Akacijev med se pridobiva iz cvetov akacijevega drevesa. Je svetle barve. Je najbolj prozoren od vseh vrst medu. Je šibkega vonja in blagega prijetnega okusa, zato ga priporočajo tudi otrokom. Zagotavlja občutek pomirjujočega učinka. Vsak naravni med kristalizira.

Kristalizacija medu

Kristalizacija medu (oblika, čas …) se razlikuje glede na vrsto medu. Kristalizacija ni nič drugega kot naravni proces, ki je primerljiv s procesom spreminjanja vode v led. Kristaliziran med je tudi nesporna potrditev njegove naravnosti. Postopek dekristalizacije je zelo preprost. Kozarec medu za določen čas postavite na toplo mesto (radiator …) ali ga potopite v toplo vodo (do 45 °C). Na ta način se bo med postopoma vrnil v tekoče stanje in hkrati v celoti ohranil svojo kakovost. Kristalizacija akacijevega medu je zelo, zelo počasna in dolgo ostane v tekočem stanju. Po kristalizaciji postane bel, moten, drobnozrnat in spominja na sneg. Na policah trgovine je le redko najti medeno akacijo popolnoma kristalizirano, torej podobno snegu, ker medena akacija kristalizira tudi do 3 leta.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu