Mediteranski 680 g
Kratek opis:
Med, pridobljen iz različnih vrst cvetov aromatičnih rastlin grških in hrvaških travnikov in jas.
14.99 € (DDV vključen)
Ni na zalogi
Neto: 680 g
Proizvajalec: MEDO-FLOR d.o.o., Vodovodna 1. odvojak 7, 10253 Donji Dragonožec, Hrvaška, EU.
Država porekla: Grčija, Hrvaška
Hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1394kJ (328 kcal); maščobe: 0,0 g, od tega nasičene maščobne kisline 0,0 g; ogljikovi hidrati 80,9 g; od tega sladkorji 68,6 g; beljakovine 1,1 g; sol 0,02 g.
Pogoji shranjevanja: pri sobni temperaturi.
Opozorilo: med kristalizira Dekristalizacija s segrevanjem pri temperaturi do 40°C.
Izdelek, ki ga kupite preko te spletne trgovine, bo imel rok uporabnosti najmanj 2 leti, razen pri akcijski prodaji, kjer bo to navedeno.
Za dodatne informacije so vam na voljo naši svetovalci, pokličite.
Ali ste vedeli?
Velebitsko-dalmatinski med se pridobiva iz različnih vrst cvetov (poliformni, večcvetni med) aromatičnih rastlin velebitsko-dalmatinskih travnikov in jas (trnje, trpotec, vres, žajbelj…). Ima aromatičen vonj in okus, ki je sprejemljiv za vse. Po mnogih lastnostih in kakovosti je podoben žajbljevemu medu.
Kristalizacija medu
Kristalizacija medu (oblika, čas …) se razlikuje glede na sorto medu. Kristalizacija je naravni proces, ki je primerljiv s procesom spreminjanja vode v led. Kristaliziran med je tudi nesporna potrditev njegove naravnosti. Postopek dekristalizacije je zelo preprost. Kozarec medu za določen čas postavite na toplo (radiator …) ali ga potopite v toplo vodo (do 45 °C). Na ta način se bo med postopoma vrnil v tekoče stanje in hkrati v celoti ohranil svojo kakovost. Velebitsko-dalmatinski med kristalizira tako, da nastanejo srednje veliki rumeni kristali.