Zakaj je med boljši od sladkorja

Nov 25, 2019 | Žlica medu, žlica zdravja

Med ni enostaven izdelek, temveč mešanica več kot 180 različnih snovi, ki ga je zaradi edinstvene sestave, ki je odvisna od podnebja in letnega časa, težko standardizirati.

– Naše telo zlahka in hitro prebavi med, med ne draži sluznice prebavnega trakta in hitro sprosti potrebno energijo.

– Med ima nižji glikemični indeks kot sladkor, kar pomeni, da NE viša ravni sladkorja v krvi tako hitro kot sladkor. Najmanjši GI ima akacijev med.

– Med je slajši od sladkorja, zato ga lahko porabite manj, vsebuje pa 320 kcal/100 g, zato je pametno načrtovati število žlic medu, ki jih boste zaužili na dan.

– Med je prehransko zelo dragoceno živilo, saj vsebuje ogromno hranilnih snovi, kot so vitamini, flavonoidi, beljakovine, encimi, antioksidanti in druga hranila.

Medov je izjemno živilo, ki ga lahko uporabite pri pripravi vseh jedi in z njim lahko popolnoma nadomestite sladkor.

Možda vam se još svidi…

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu