Čebelja kuharica je za praznike pripravila torto. Ob skodelici toplega mleka, kave, čaja in medenjakov zjutraj je oddih v službi ali druženje ob koncu tedna slajše.
Sestavine
100 g čokolade za kuhanje
150 g masla
100 g moke
50 g gostote
50 g mletih piškotov
180 g jogurta
2 žlici kakava
1 žlica cimeta
1 žlica nageljnove žbice
1 pecilni prašek
1 žlica ruma
4 žlice marmelade
Navodilo
Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake, vanilijev sladkor in mehko maslo penasto zmešamo. Dodajte med in nadaljujte z mešanjem do gladkega. Primešamo stopljeno čokolado. V ločeni posodi zmešajte sestavine za moko: moko, gostilo, kakav, cimet in sesekljane nageljnove žbice. Mešanici dodamo sestavine iz moke, piškote in rum. Vse dobro premešamo. V zmes dodamo sneg iz beljakov, počasi mešamo. Testo vlijemo v pekač (20 × 30). Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180ºC približno 15 minut. Ko je pečeno, testo popolnoma ohladimo (pustimo v pekaču, da se ohladi). Nato testo prepolovimo in premažemo z marmelado (po želji), prepognemo še eno skorjo in pustimo, da se ohladi. Okrasite z mletim sladkorjem ali čokoladno glazuro.