Medenjakova torta

Jun 3, 2015 | Recepti, Sladice

Čebelja kuharica je za praznike pripravila torto. Ob skodelici toplega mleka, kave, čaja in medenjakov zjutraj je oddih v službi ali druženje ob koncu tedna slajše.

Sestavine

100 g čokolade za kuhanje

150 g masla

100 g moke

50 g gostote

50 g mletih piškotov

180 g jogurta

2 žlici kakava

1 žlica cimeta

1 žlica nageljnove žbice

1 pecilni prašek

1 žlica ruma

4 žlice marmelade

Navodilo

Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake, vanilijev sladkor in mehko maslo penasto zmešamo. Dodajte med in nadaljujte z mešanjem do gladkega. Primešamo stopljeno čokolado. V ločeni posodi zmešajte sestavine za moko: moko, gostilo, kakav, cimet in sesekljane nageljnove žbice. Mešanici dodamo sestavine iz moke, piškote in rum. Vse dobro premešamo. V zmes dodamo sneg iz beljakov, počasi mešamo. Testo vlijemo v pekač (20 × 30).     Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180ºC približno 15 minut. Ko je pečeno, testo popolnoma ohladimo (pustimo v pekaču, da se ohladi). Nato testo prepolovimo in premažemo z marmelado (po želji), prepognemo še eno skorjo in pustimo, da se ohladi. Okrasite z mletim sladkorjem ali čokoladno glazuro.

Možda vam se još svidi…

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu