Medonosne vrtnice so tako dišeče, da bi čebele z veseljem pristale na njih.
Sestavine
1 zavojček listnatega testa
3 žlice medu (priporočamo Honey Floral Medo-flor)
5 žlic koščičastega sadja po želji (priporočamo orehe) ali naribanih jabolk
Navodilo
Testo razvaljamo v pravokotno obliko (približno 20 × 30 cm). Med segrejte (ne več kot 40ºC), da bo čim bolj tekoč. Na testo namažite tanko plast medu. Nato enakomerno potresemo z mletimi oreščki ali naribanimi jabolki (ne debele).
Testo previdno zvijemo v zvitek. Nato zvitek narežite na približno 1 – 1,5 cm debele kolobarje in kolobarje vrtnic položite na peki papir. Pečemo pri 190-200°C približno 10-15 minut, pri čemer pazimo, da se ne zažgemo (med, ki bo uhajal na spodnjo stran, bi lahko zagorel). Po želji lahko potresete tudi malo cimeta.