Puran v marinadi z medom

Jun 21, 2015 | Kosilo in večerja, Recepti

Razveselite goste z novo dimenzijo tradicionalnih receptov!

Sestavine

1,5 čajne žličke mletega ingverja

0,5 čajne žličke česna v prahu

0,5 čajne žličke pekoče paprike v prahu

2 žlici medu Medo-flor cvetlični

4 žlice olja

4 žlice sojine omake

3 žlice kečapa

3 žlice vode

Navodilo

Pripravite marinado iz 1,5 čajne žličke mletega ingverja, 0,5 žličke česna v prahu, 0,5 žličke pekoče paprike v prahu, dodajte 2 žlici cvetličnega medu Medo-flor, 4 žlice olja, 4 žlice sojine omake, 3 žlice kečapa in 3 žlice vode. Purana solimo, premažemo z marinado in damo v zaprto posodo ter čez noč ohladimo. Meso pečemo v globoki ponvi pri 180-200 °C (če je puran težak 2,5 kg, naj se peče 2,5 ure). Marinada se lahko uporablja za vse vrste mesa.

 

Možda vam se još svidi…

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu