Razveselite goste z novo dimenzijo tradicionalnih receptov!
Sestavine
1,5 čajne žličke mletega ingverja
0,5 čajne žličke česna v prahu
0,5 čajne žličke pekoče paprike v prahu
2 žlici medu Medo-flor cvetlični
4 žlice olja
4 žlice sojine omake
3 žlice kečapa
3 žlice vode
Navodilo
Pripravite marinado iz 1,5 čajne žličke mletega ingverja, 0,5 žličke česna v prahu, 0,5 žličke pekoče paprike v prahu, dodajte 2 žlici cvetličnega medu Medo-flor, 4 žlice olja, 4 žlice sojine omake, 3 žlice kečapa in 3 žlice vode. Purana solimo, premažemo z marinado in damo v zaprto posodo ter čez noč ohladimo. Meso pečemo v globoki ponvi pri 180-200 °C (če je puran težak 2,5 kg, naj se peče 2,5 ure). Marinada se lahko uporablja za vse vrste mesa.